dinsdag 12 augustus 2008

Will Wright's naam hoort niet op de Spore box


We leven in een sterren cultuur waarin het we alles willen weten over de sterren maar zo werkt het binnen de games industrie niet.

Want hoeveel mensen kennen de namen van het team dat aan bijvoorbeeld de hele Sims serie heeft gewerkt behalve die van Will Wright dan?

Will Wright mag dan de grote man zijn achter Spore maar hoe zit dat met Lucy Bradshaw (executive producer) en het hele team rondom haar? Zouden zij niet ook op de box moeten komen met hun naam, misschien wel een foto? En zeg nu zelf: wie klikt in een game wel eens op de 'credits' en bekijkt de hele lijst met namen van die mensen die hun bloed, zweet en tranen hebben gegeven om het spel te maken?

In de jaren dat ik voor Simparool en de officiƫle Sims site het nieuws heb gedaan heb ik altijd bij nieuws - berichten consequent en duidelijk gemeld wie van het team op dat moment het nieuws naar buiten bracht. Verder heb ik persoonlijk geen behoefte aan een lange lijst met namen op een box; in een inlay boekje en via de credits button in het spel zelf vindt ik voldoende. Hardcore fans weten de meeste namen van een team wel, het grote gamers publiek wil gewoon het spel spelen en niet al teveel 'lastig' gevallen worden met lijsten met namen.

Enfin: een interessant artikel op MTV's Multiplayers Blog.

0 reacties: