maandag 22 september 2008

De grote Games Canon (deel 1)

Alles wat je moet weten over de Games geschiedenis: onder die kop is FOK Games een heuse Games Canon begonnen en vandaag is het eerste deel online gezet:
Een paar jaar geleden werd met veel bombarie de canon van de Nederlandse geschiedenis gepresenteerd. Een groep oude wijze mensen heeft erg lang gediscussieerd over welke gebeurtenissen belangrijk genoeg waren om tot de vijftig belangrijkste punten te behoren en welke bekende personen iedereen zou moeten kennen. Deze vijftig belangrijkste punten zijn vervolgens op chronologische volgorde gezet en gepresenteerd aan het Nederlandse volk en opgenomen in het lespakket voor de basisschool. Geïnteresseerden kunnen hier de canon over de Nederlandse geschiedenis terugvinden.

Hoewel de Nederlandse geschiedenis natuurlijk erg belangrijk is, gaat de interesse van de gemiddelde bezoeker hier waarschijnlijk meer uit naar games. Maar het kennen van je roots is altijd belangrijk en daarom brengen de oude wijze mensen van FOK!games je nu de Nederlandse canon van de gamesgeschiedenis. De canon bestaat uit vijftig gebeurtenissen die het gamen gemaakt hebben tot wat het nu is, beginnend bij de eerste computergame tot aan de hedendaagse consoles.

0 reacties: