woensdag 24 september 2008

Discussiëren over SecuRom kan een ban opleveren?

Een opvallende actie van de SporeMasters op het forum van de Amerikaanse Spore site: discussiëren over de SecuRom wordt niet meer gewaardeerd en kan een ban opleveren, zo is nu dit topic gelocked mét een waarschuwing erbij.
SecuROM as been discussed and discussed so much and it causes arguments in threads. If you want to talk about DRM SecuROM then please use another fansite forum. If there is any change you will be able to read it on the official Spore site.

Please do not continue to post theses thread or you account may be at risk of banning which in some cases would mean you would need to buy a new copy to play Spore.

Later heeft Spore Master ladym in dit topic overigens uitgelegd dat er nog wel over van alles gepraat mag worden (ook SecuRom?) zolang er maar geen forum regels worden overtreden.

Ik denk dat het wel een erg harde maatregel is en het komt een beetje over als censuur. Tegelijkertijd begrijp ik de Sporemasters daar ook wel; op het oude Spore forum waren er hele ladingen 'gamers' (wat ik de anti - securom lobby noemde) die alleen maar op het Spore forum kwamen om de SecuRom discussie weer aan te wakkeren met veel misinformatie.

Maar ja: als EA - Maxis deze hele SecuRom discussie vanaf het begin niet had genegeerd dan was de hele SecuRom discussie, die nu al weken aan de gang is, niet zo uit de hand gelopen.

0 reacties: