donderdag 11 september 2008

Officiële verklaring vanuit EA en Maxis over de kopieer beveiliging in Spore

Er is veel discussie over de DRM (SecuRom) in Spore, en het team van EA en Maxis wilde verduidelijken hoe het systeem werkt en waarom het er is. Ons systeem werkt net als online muziekdiensten die het aantal apparaten waar je een nummer op kunt spelen, beperken. Dit systeem is een poging piraterij in toom te houden.

Je kunt het spel op drie computers installeren – op kantoor, thuis, of voor je familie. Wat je niet kunt doen, is online duizend kopieën maken en verspreiden. Als je vindt dat jouw situatie van speciale omstandigheden getuigt, neem dan contact op met onze klantenservice, dan nemen we het met je door.

VRAAG
Hoe werkt Digital Rights Management (DRM) met Spore en Spore Creature Creator?

Antwoord
De DRM-oplossing die is toegepast voor Spore en Spore Creature Creator verandert van kopieerbescherming via een hoofddisc (waardoor elke keer dat je het spel speelt legalisatie wordt vereist door een disc in de drive te vereisen) naar een eenmalige online legalisatie. Dit systeem heeft als extra voordeel dat je je spel ongehinderd kunt spelen zonder dat de disc in de drive hoeft te zitten.

BELANGRIJKSTE PUNTEN:

- Dit systeem staat je toe je spel op drie computers te legaliseren met de aankoop van één disc. EA Klantenservice is beschikbaar om extra gerechtvaardigde legalisaties te verlenen. Dit wordt per geval bekeken en hiervoor kun je contact opnemen met Klantenondersteuning.
- Spellen worden gelegaliseerd op je apparaat als je het spel voor het eerst installeert en opstart.
- We kennen het allemaal, kwijtgeraakte of beschadigde discs waardoor je het spel dat je gekocht hebt niet meer kunt spelen omdat je een werkende disc in de drive nodig hebt. Met dit nieuwe systeem hebben spelers de disc niet meer nodig om het spel te spelen, maar kunnen ze in plaats daarvan de disc eenvoudigweg bewaren als back-up voor herinstallatie.

FAQ:

Wat is het verschil tussen de oude PC-disc-legalisatieoplossing en het nieuwe online model?
Er zijn twee dingen veranderd:

-Ten eerste is de legalisatie van je speldisc veranderd van een fysieke vorm naar een online format, waardoor er tijdens het spelen geen disc meer in de drive hoeft te zitten.
-Ten tweede hebben consumenten met online legalisatie de eerste keer dat het spel opgestart wordt verbinding met het internet en hoeven ze alleen opnieuw verbinding te maken als ze nieuwe spelinhoud downloaden.

Hoe wordt het spel nu gelegaliseerd?
We legaliseren je spel online als je het voor het eerst installeert en opstart.

Moet ik opnieuw legaliseren na de eerste keer dat mijn spel is opgestart?
Opnieuw legaliseren is alleen vereist als je aanmerkelijke veranderingen doorvoert aan de hardware van je PC, je harddrive formatteert, of, in enkele gevallen, je besturingssysteem upgradet. Meerdere installaties van het spel op dezelfde computer tellen niet mee bij het aantal computers waarop het spel geïnstalleerd kan worden.

Wat zijn de voordelen van online legalisering ten opzichte van het model op disc?
Het nieuwe systeem betekent dat je de speldisc niet in je computer hoeft te hebben om te kunnen spelen. Als je een disc kwijtraakt, betekent dat niet langer dat je niet meer van een spel kunt genieten dat je al geïnstalleerd had.

Kan ik mijn spel op meerdere computers spelen? Heb ik daar de disc voor nodig?
Je kunt op maximaal drie computers het spel installeren en spelen, zonder dat je de speldisc nodig hebt. Je computer wordt na installatie en de eerste opstart van het spel gelegaliseerd.

Kan ik mijn spel nog steeds offline spelen?
Ja, je kunt offline spelen, maar we hopen dat je toch online zult spelen. Schepsels, gebouwen en voertuigen delen met andere spelers, is iets dat uniek is aan Spore en Spore Creature Creator, en het is een van de coolste onderdelen van het spel.

Wat gebeurt er als ik het maximum aantal computers voor mijn spel heb bereikt en er meer nodig heb? (Door computerupgrades, diefstal, crashes, enz.)
EA Klantenservice is beschikbaar om extra gerechtvaardigde legalisaties te verlenen. Dit wordt per geval bekeken en hiervoor kun je contact opnemen met Klantenondersteuning.

Waarom passen Maxis en EA dit nieuwe legalisatieproces toe?
Deze oplossing is er om onze software tegen piraterij te beschermen. Extra voordeel is dat je je spel op meerdere apparaten kunt activeren zonder de speldisc in de drive te hebben als je het spel speelt.

Zie ook deze pagina op de officiele Nederlandse Spore site.

0 reacties: