zondag 14 september 2008

Spore verbreekt een nieuw record: 500.000 illegale downloads


10 dagen na de officiële lancering van Spore hier in Nederland heeft Spore een nieuw record op zijn naam: het is de meest illegaal gedownloade game tot nu toe met al meer dan 500.000 illegale downloads via diverse torrents.

Ik kan me zo voorstellen dat de lancering van Spore voor EA een bittere bijsmaak begint te krijgen: niet alleen vanwege de illegale downloads maar ook omdat Spore de laatste week eigenlijk meer negatief in het nieuws is dan positief.

Eerst de hele SecuRom discussie die EA te lang heeft laten doorsudderen zonder er echt op te reageren, toen de registratie en inlog problemen, toen de Amazon affaire waarin Spore duizenden negatieve beoordelingen kreeg, toen het nieuws dat er nog maar 1 account per spel mogelijk was, en ik ben vast nog 1 of 2 zaken vergeten.

Voor EA is de release van Spore erg belangrijk: dat is al vaak gezegd door allerlei EA bobo's en de mensen van het team dat aan Spore gewerkt heeft. Voor hun moet dit op z'n zachts gezegd een Nachtmerrie Launch zijn geweest.

Bronnen: C|Net en Tech Blorge

0 reacties: